sâmbătă, 4 martie 2017

Scursurile națiunii

Subofițerul „spion” care a scos la mezat Divizia I „Dacica” și secrete NATO


DOSAR DE CONTRASPIONAJ. Cazul agentului SECRET prins de SRI care a ZDRUNCINAT securitatea NATO | DEZVĂLUIRI EVZ
Asa arată un trădător
 Sâmbătă, 04 martie 2017    Petrisor Cana, EVZ.
:
Una dintre operaţiunile de contraspionaj prin care Serviciul Român de Informaţii a pus capăt unei scurgeri de informaţii din Ministerul Apărării Naţionale şi a destructurat o reţea străină de spionaj l-a avut ca protagonist pe un cetăţean dintr-o ţară aliată NATO şi membră a Uniunii Europene. Agentul acţiona pentru un serviciu secret din sfera de influenţă a Rusiei şi a reuşit, după o „prietenie” de opt ani, să îl transforme în informator pe un militar român, cu acces la informaţii NATO. Timp de alţi şapte ani, militarul român a devenit omul spionului. Scandalul care a urmat a culminat cu retragerea şi expulzarea a cinci diplomaţi străini.

Și comentariile la cald de pe blogul huhurez.com:

 karadeniz spunea...

SRI intrat în corzi începe să=și facă reclamă cu un caz din 2009. Hai sa fim serioși cu divulgarea de secete NATO de către un subofițer de la DS-ul unui batalion.

sâmbătă, martie 04, 2017 Patriarhul din Agora spunea...

Așa și ?Infractiunea de trădarea de tara a fost scoasă( intenționat) din codul penal altfel trebuiau arestati aproape toti politicienii romanistani si multi din șefii serviciilor.Ba unii politicieni trădau colonia Romanistan pe fata vezi bășină vodă.

sâmbătă, martie 04, 2017 Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
O fi SRI în corzi dar, se pare că, n-ai citit articolul din Evz, dacă n-ai înțeles ce informații da plutonierul fostului atașat militar bulgar și ce consecințe diplomatice a iscat cazul de spionaj.
In 2009 SRI s-a limitat să dea un simplu comunicat pentru a nu compromite alte operațiuni în derulare.

sâmbătă, martie 04, 2017 Cornelius Flavius Ifrim spunea...

@ Karadeniz, Daca a avut pe mana documente strict secrete de o importanta deosebita, e posibil sa fi pus mana pe cate ceva, fiind depozitarul documentelor, dar, vorba ta, mai trag si ei cate un vant sa acopere cu mirosul faptele de ,,vitejie'' ale lui Coldea & Comp! E data dracului lacomia asta si foamea de bani ale unora care si-ar dori multe in timp scurt! Ar vrea in scuret timp si casa, si masina la scara, amanta satisfacuta cu toate mofturile si de toate cele ce nu-tu=i permiti cinstit, si atunci nesabuinta si lacomia ii imping pe acesti cretini catre tradare, cea mai nenorocita si dezonoranta forma de degradare morala dinte cate se cunosc de cand lumea!

sâmbătă, martie 04, 2017 Huhu Rezea spunea...

@paracliser
Stai bre liniștit în chilie și vezi că ți se sting lumânările în colivă! Cine ți-a șoptit că s-a scos trădarea din codul penal?

Ia de citește!

Art. 395 din Noul Cod Penal

Trădarea prin transmitere de informaţii secrete de stat

Transmiterea de informaţii secrete de stat unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, precum şi procurarea ori deţinerea de documente sau date ce constituie informaţii secrete de stat de către cei care nu au calitatea de a le cunoaşte, în scopul transmiterii lor unei puteri sau organizaţii străine ori agenţilor acestora, săvârşite de un cetăţean român, se pedepsesc cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-395

sâmbătă, martie 04, 2017 karadeniz spunea...

@ Huhu Rezea
Articolul l-am citit, dar ce scriu ziariștii mai ales ai noștri e 90% fabulație. Nici comandantul de batalion și nici subofițerul nu putea avea acces la secrete NATO. Acolo unde sunt cu adevărat secrete, gen Deveselu, nu are acces nici măcar ministrul apărării sau șeful SMG. Sistemul de comunicații și informatică al forțelor terestre la nivelul anilor 2005-2009 nu ere cine știe ce secret, cum probabil nu e nici acum, cel mult pentru ce-i care-l deserveau dacă erau din cei piloși. 
In 1976 când trebuia să instalăm pe poziție prima platformă de foraj Gloria, la instalarea pe punct au participat niște americani care știau unde zăcământul de petrol din analize ale imaginilor pe satelit. Pentru stabilirea punctului au cerut un plan al zonei la scara 1-10.0000. Cum astea erau militare și aveau caracter secret li s-a cerut să aștepte până se obțin aprobările de la armată. Când ofițerul desemnat de la marina militara a ajuns la Gloria cu planul, americanul primise deja un plan din SUA. Au confruntat hărțile iar cea americană avea mult mai multe detalii, mai ales despre adâncimi și natura fundului decât harta românească.
Un coleg care a fost ofițer cu navigația pe Delfinul a văzut în perioada de pregătire la ruși ce hărți aveau aceștia pentru navigația submarinelor în Mare Neagră și pentru că nu ne dădeau astfel de hărți a copiat pe calc una cu litoralul românesc. 
Reamintirea acestui caz, acum când SRI e în corzi și va fi reformat din temelii, restructurat și cel mai probabil demilitarizat este doar o încercare e manipulare a opiniei publice. Dacă prinde la militari probabil că prinde și la civili. 
@Cornelius
Documentele strict secrete de o importantă deosebită tranzitau BDS-ul în plicuri/ mape sigilate. Ele se deschideau doar la compartimente cu documente operative unde nu aveau acces decât câțiva ofițeri. Am văzut destule documente strict secrete de o importanta deosebită care de fapt nici măcar de secret de serviciu nu erau. 

sâmbătă, martie 04, 2017

 Iulian Mares spunea...

Nu mai sunt asa sigur dar, parca catre atasatul din Ukraina transmitea!
A sustras documente privind Afganistan parca (skeme dispunere, sistem de paza, proceduri de operare standard) neclasificate si aduse de acolo pe CD!
Forma de transmitere era igenioasa...styk in paketul de tigari sau transfer pri bluetootht!
Cuparandu-si apartament in zona Junior, masini noi a intrat in atentie!
Si parca era curier DS nu CDC-ist!
A reusit sa nenoroceasca inca 7-8 ofiteri pt neglijenta si nerespectarea procedurilor privind PC...nu aveau parole!
Se mai intampla si din astea....un ofiter francez informa pe sarbi despre atacurile aviatiei coalitiei in timpul razboiului: ore, obiective, directii, frecvente Rd, nr de avioane, cate valuri!
Si asta a fost prins!

sâmbătă, martie 04, 2017 Huhu Rezea spunea...

@karadeniz
Crezi că ucrainienii îi dădeau bani subofițerului trădător pe știfturi?
Pentru prevenirea unor asemenea trădări sau naivități( cum să stie subofițerul parolele de acces în calculatoarele șefilor?) cazul ar trebui prelucrat în rândul tuturor funcționarilor care lucrează cu date secrete de stat. 

sâmbătă, martie 04, 2017

 mirelamarinescu@917 spunea...

CEDETI CA ROMANI MAI DETINE UN SECRET DE STAT? colcae spionii .colcae tradatorii .colcae spagari ,calcar pilcusor DAN .MALAI MARE ,CIOLOSI AIA de se da ca ea este DNA ,alde toti de umbla prin tara asta . ce secrete mai a vem .Tarfele in pat cu toti nenorocicitii , ADIO ROMANIE /pacat.pacat PARTIDELE care partide? nu au ideologie .se lauda doar cu ce au facu inainasii lor . Ei doar PAPA ce au facut comunistii care de fapt nu erau comunosti , sa le fie rusine .MAI bine un cutremur sa ii spele pe toti de pacate .......ALELUIATrimiteți un comentariu